In vier weken helpt een multidisciplinair team je aan een werkend prototype van jouw digitale oplossing. Geen ellenlange voorbereidingen, gewoon direct aan de slag.

Vraag informatie aan

iOS app ontwikkelaar

Ga je een app ontwikkelen? Dan heb je een aantal belangrijke te maken. Eén van de keuzes is op welk besturingssysteem je mobiele app moet kunnen draaien. We leggen de kenmerken van het iOS besturingssysteem uit en vertellen hoe we als iOS app ontwikkelaar een nieuw project aanpakken.

Voordelen iOS app

De eerste versie van iOS kwam ruim vijftien jaar geleden, in 2007, uit. Sindsdien is het besturingssysteem voorloper op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. De interface van het Apple besturingssysteem is overzichtelijk en de beveiliging is goed op orde. Daar komt bij dat iOS goed is afgestemd op de iPhone en iPad, wat de snelheid van de apps ten goede komt.

Ook blijkt uit onderzoek dat iPhone en iPad gebruikers doorgaans meer aan apps besteden in vergelijking met Android gebruikers en dat maakt het financieel gezien een interessant platform voor app ontwikkeling.

Er komen regelmatig nieuwe updates van iOS uit. Zo wordt de gebruikservaring van de app steeds verder geoptimaliseerd.

iPhone-X

Haalbaarheidscheck iOS app

Voor je een keuze maakt voor het besturingssysteem, adviseren we je om de financiële en technische haalbaarheid van je idee te toetsen. Vul het online formulier in en ontvang op basis van je antwoorden een vrijblijvend advies van één van onze developers. Je bepaalt vervolgens zelf of en hoe je verder gaat met het ontwikkeltraject.

Vrijblijvend advies

Door het online formulier in te vullen, toet je kosteloos de financiële en technische haalbaarheid van je idee voor een iOS app.

Ga naar het formulier

Haalbaarheidscheck

iOS app ontwikkeltraject

Samen met een digitaal bureau begin je het ontwikkeltraject met één of meerdere workshops om de doelstellingen en de doelgroep te specificeren. Indien gewenst wordt er in deze fase aanvullend onderzoek gedaan naar de klantreis, concurrenten en andere data uit bijvoorbeeld Google Analytics. Op basis van de uitkomsten van de workshops en het onderzoek formuleer je de eisen en wensen en bepaal je de scope van het project.

Developer Arco

“Om tot de beste software te komen, betrekken we de klant tijdens iedere stap in het ontwikkeltraject. Zo leveren we software op waar de klant tevreden mee is, wij trots op zijn en eindgebruikers met plezier gebruik van maken.”

Inspire_Arco_Web-1024×1024

Dan wordt het interactieconcept en het interactie-, visueel-, en technisch ontwerp gemaakt. Deze ontwerpen en de uitgewerkte user stories vormen de basis voor het development team, dat met deze input kan gaan bouwen. We werken naar een minimal marketable product toe, zodat je vervolgens aan de hand van feedback van de eindgebruikers kunt doorontwikkelen.

Uiteraard kun je na livegang van de eerste versie van je app op het digitale bureau rekenen voor het beheer en onderhoud.

React Native

We zien steeds vaker dat opdrachtgevers de wens hebben om hun mobiele app te laten draaien op zowel het iOS als het Android besturingssysteem. In dat geval raden we aan om te kiezen voor de programmeertaal React Native. Met React Native hoeft er maar één set broncode ontwikkeld te worden voor beide besturingssystemen. Dit bespaart tijd en kosten bij de initiële ontwikkeling én de doorontwikkeling.

Vragen?

Ben je op zoek naar een iOS app ontwikkelaar? We denken graag met je mee.

Bel mij op

Neem contact met mij op

Over Webmine

Wil je meer weten over de visie, werkwijze en klanten van Webmine? Dat delen we graag.

Lees meer