Hybrid app ontwikkelaar

Als je een mobiele app wil laten ontwikkelen, dan heb je veel keuzes te maken. Webmine begeleidt je daar helemaal in. We vinden het wel belangrijk dat je begrijpt waarom we bepaalde keuzes maken.

Als je een mobiele app ontwikkelt heb je de keuze uit drie soorten technologie: native, web en hybrid. Bij Webmine kiezen we vaak voor een hybrid app. Dat heeft als grootste voordeel dat de broncode platformonafhankelijk is en daardoor op meerdere besturingssystemen te gebruiken. Dat scheelt tijd en geld bij de (door)ontwikkeling van je app.

Voordelen hybrid app

We bespreken de mogelijkheden en beperkingen van hybrid apps, zodat we samen een goede keuze voor jouw mobiele app maken.

  • Hybrid apps kunnen alle functies van een smartphone benutten.
  • Hybrid apps zijn eenvoudig te vinden en installeren via de appstores van de mobiele besturingssystemen. Je vergroot dus de kans dat gebruikers je vinden én het biedt je een marketingvoordeel. Je kunt namelijk in de appstores adverteren, zodat de app hoger in de zoekresultaten verschijnt en onder de aandacht van potentiële gebruikers wordt gebracht. Een nadeel is wel dat je moet wachten op goedkeuring van de appstores voor plaatsing van de app. Daar kan soms best wat tijd overheen gaan.
  • Het is met hybrid apps mogelijk om notificaties naar gebruikers te sturen zodra ze de app hebben geïnstalleerd en toestemming voor het ontvangen van berichten hebben gegeven.
  • Hybrid apps zijn ook zonder internetverbinding te gebruiken.

Een hybrid app ontwikkelen?

Voor je een mobiele app kunt ontwikkelen of een bestaande app kunt doorontwikkelen is het belangrijk om de haalbaarheid te toetsen. Webmine maakt graag vrijblijvend een analyse. Als we vinden dat je idee te realiseren is, gaan we van start. Over het algemeen verloopt het ontwikkeltraject in vijf fasen: onderzoek, concept, design, development en livegang. We vertellen je in het kort hoe iedere fase verloopt.

In de onderzoeksfase diepen we in één of meerdere workshops je doelstellingen uit en specificeren we op wie je wil richten. Als dit duidelijk is, gaat de conceptfase van start. We maken het interactieconcept, doen eventueel een stijlstudie en maken een prototype, zodat je direct een gevoel bij de app krijgt.

In de ontwerpfase wordt het interactie-ontwerp uitgewerkt, net als het visueel- en technisch ontwerp. Samen schrijven we de user stories, zodat onze technische mannen aan de slag kunnen.

Na iedere sprint krijg je een nieuwe versie van de app te zien, zodat je mee kunt testen en goed zicht houdt op de voortgang van het project. Zo werken we toe naar een minimal marketable product. Als de eerste versie gereed is, sturen we de app ter goedkeuring naar Google en Apple.

Ook na livegang kun je uiteraard op ons blijven rekenen voor het beheer en onderhoud.

Haalbaarheidscheck hybrid app

Het toetsen van de haalbaarheid van je idee voor een hybrid app is de eerste stap in het ontwikkeltraject. Je wilt tenslotte niet van start gaan met het ontwikkelen van je app en er halverwege achterkomen dat de uitvoering niet haalbaar is voor het budget dat je in gedachten hebt.

We maken bij Webmine op basis van het formulier dat je invult geheel vrijblijvend een eerste analyse van je idee.

Haalbaarheidscheck

Vul het formulier in en ontvang geheel vrijblijvend een eerste advies over de haalbaarheid van je idee voor een hybrid app.

Ga naar het formulier

Haalbaarheidscheck

Heb jij een idee voor een hybrid app?

Als je een mobiele app wil laten ontwikkelen die alle functies van een smartphone kan benutten, dan geven hybrid apps op basis van React Native technologie over het algemeen de beste balans tussen kosten, realisatietijd en prestaties. Dat is omdat een groot deel van de broncode op meerdere platformen kan worden hergebruikt. Het developmentteam van Webmine ondersteunt je graag bij het maken van de beste passende keuze voor je app.

Vragen?

Heb je vragen over het ontwikkelen van een hybrid app? Kom gerust langs voor een kop koffie of een koud biertje op vrijdagmiddag.

Neem contact op

Neem contact op

Onze werkwijze

Bij Webmine maken we van ieder project een feestje. Dat komt door onze werkwijze, waarin jij centraal staat.

Lees meer...