Android app ontwikkelaar

De ontwikkeling van een mobiele app begint met de vraag op welk besturingssysteem de app moet kunnen draaien. De twee grootste platformen zijn iOS en Android. We nemen de voor- en nadelen van het Android besturingssysteem met je door en leggen uit hoe we bij Webmine het ontwikkelen van een mobiele app aanpakken.

Voordelen Android app

Android is het mobiele besturingssysteem van Google en beschikbaar op meerdere type mobiele telefoons en tablets. Dat is gelijk een groot voordeel ten opzichte van het iOS besturingssysteem, want dat kan alleen op de iPhone gebruikt worden.

Verder staat Android bekend om de mogelijkheden tot personalisatie. Een eindgebruiker kan de interface, widgets en instellingen eenvoudig aanpassen naar zijn persoonlijke voorkeuren.

Haalbaarheid van jouw Android app

Voordat je jouw Android app laat ontwikkelen, is het goed om eerst de financiële en technische haalbaarheid van je idee te toetsen. Vul onze vrijblijvende haalbaarheidscheck in en kom erachter of het verstandig is dat je het ontwikkeltraject start of niet.

Haalbaarheidscheck

Door het online formulier in te vullen, toets je geheel vrijblijvend de financiële en technische haalbaarheid van je idee voor een Android app.

Ga naar het formulier

Haalbaarheidscheck

Android app ontwikkelen

Bij Webmine starten we ieder ontwikkeltraject met workshops waarin we de doelstellingen bepalen en de doelgroep specificeren. Dit geeft je de juiste focus voor het bepalen van de scope van het project.

Vervolgens worden er verschillende ontwerpen uitgewerkt. Op basis van deze ontwerpen en uitgewerkte user stories, gaan onze developers aan de slag met de app. Als de app af is, dan wordt deze door ons in de appstores geplaatst en kunnen de eindgebruikers deze downloaden.

Na de lancering maken we afspraken over het beheer en het onderhoud van de app. Uiteraard denken we graag met je mee over hoe je de app continu kan blijven optimaliseren, zodat de eindgebruikers blij en tevreden blijven.

React Native

Je wil natuurlijk dat de app voor zoveel mogelijk gebruikers beschikbaar is. Dat kan door de mobiele app geschikt te maken voor zowel het Android als het iOS besturingssysteem.

Bij Webmine kiezen we graag voor React Native. Deze technologie heeft als voordeel dat er maar één set broncode nodig is om gelijktijdig apps voor Android en iOS te ontwikkelen. Dat bespaart je tijd en geld bij de ontwikkeling van jouw app!

Vragen?

Webmine heeft veel ervaring met het ontwikkelen van Android apps. Heb je vragen over jouw idee voor een app?

Neem contact op
Meer over Webmine

Webmine is een digitaal bureau in Schoonhoven. We maken met technologie de wereld een stukje mooier. Ontdek hoe we te werk gaan en waarin we ons onderscheiden.

Lees meer